Over Polderdieren

Van de Oostvaardersplassen tot de intensieve veehouderij, van een Partij voor de Dieren tot de terugkeer van de wolf: niet-menselijke dieren houden de publieke opinie, en in toenemende mate ook de academische wereld, in Nederland bezig. De invloed van menselijk handelen op de wereld waarin we leven en op de levens van andere dieren wordt steeds groter. Tegelijkertijd worden dieren – mede onder invloed van wetenschappelijk onderzoek – steeds serieuzer genomen. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de relaties tussen mensen en andere dieren veranderen.

Dit symposium beoogt ten eerste deze veranderingen in kaart te brengen en te duiden, en ten tweede wetenschappers die over dieren denken in Nederland met elkaar in contact te brengen. Het richt zich in eerste instantie op de situatie in Nederland. Thema’s zijn bijvoorbeeld het maakbare dier, aangelegde natuur, wilde dieren in stedelijke gebieden, de positie van het dier in de politiek, en gedomesticeerde dieren in het Antropoceen.

8086144191_84717a3f57_o

Polderdieren is een partner event van Minding Animals International en is mede mogelijk gemaakt door de Universiteit van Amsterdam.

logo

cropped-minding-animals-logo-2

De organisatoren onderschrijven de doelstellingen van de SWIP wat betreft het promoten van gendergelijkheid in de filosofie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s